Gillerts kennel

Norsk Lundehund

Valpar 

Vi har nu haft fyra valpkullar fördelade på två av våra tikar där alla parningar, dräktigheter och födslar förlöpt mycket väl. Tikarna har fått i genomsnitt tre stora, välutvecklade och friska valpar och alla hanvalpar (7 st) har fått ner sina båda testiklar i pungen, vilket är viktigt för det fortsatta avelsarbetet. 

För att hålla våra hundar friska utfodrar vi dem med färskfoder (rått kött), hemlagad mat (fisk, grönsaker, frukt, bär) och ett spannmålsfritt torrfoder. Forskning har visat att hundar som äter färskfoder och hemlagad mat håller sig friskare och lever längre. Forskning har också visat att om tiken äter sådan föda ger det hälsoeffekter på valparna redan i moderlivet samt att de blir friskare i vuxen ålder. Kosten är därför mycket viktig och vi hoppas att våra valpköpare vill dela detta förhållningssätt med oss så att vi kan hjälpa varandra att hålla rasen frisk och sund. Läs gärna mer om de tarmproblem som kan drabba Lundehundar i fliken Tarmhälsa samt om kostens betydelse och naturlig utfodring i fliken Kost. 

Om du är intresserad av en valp är du välkommen att skicka ett meddelande och berätta om dig själv, din familj, dina intressen och det liv du vill att din Lundehund ska få tillsammans med dig. Valparna kostar 20.000 svenska kronor. När du köper en valp från oss får du med dig köpeavtal, registreringsbevis, ID-märkning, veterinärbesiktningsintyg, EU-pass och information om skötsel, utfordring, vaccinationer, avmaskning mm. Dessutom medföljer även färskfoder inför hemresan, 1 påse spannmålsfritt torrfoder, matskål, naturligt hundgodis, halsband, koppel, filt som luktar mamma, klosax, klotång, gosedjur, populära leksaker, renhorn samt Lundeboka.