Gillerts kennel

Norsk Lundehund

Valpplaner

Nästa parning planeras våren 2023 mellan Bliss och Niilas. Två underbara hundar med mycket bra temperament. Inavelsgraden i 5:e generationen ligger på 0,2%.

Bliss (Gillerts Bliss) är en liten och mycket go tik som mest vill sitta i knät och mysa. Bliss är social, trygg och mycket vacker i sin mörkröda färg. Bliss har gått bra på utställningar. Hon har fått tre svenska, ett nordiskt och ett norskt certifikat. Hon har också blivit både BIM (bäst i motsatt kön) och BIR (bäst i ras).

Niilas (Häggetorps Lunde Niilas) är en medelstor hanhund som går bra ihop med alla. Niilas är mycket trygg, social och lättsam. Han är också en ståtlig hanhund som har fått fina utmärkelser på de utställningar han varit på. Niilas har två svenska certifikat och ett BIR (bäst i ras).  Den Norska Lundehunden är en frisk ras. Många sjukdomar som drabbar andra raser är Lundehundarna förskonade ifrån. Men med den moderna spannmåls- och stärkelserika kosten har vi fått alltfler sjuka hundar inom alla raser. Det handlar om kostrelaterade åkommor såsom klåda, allergier, pälsproblem, mag- och tarmsjukdomar, diabetes mm. Även genetiska sjukdomar har lättare att aktiveras med en kost som påfrestar matsmältningssystemet och skadar tarmen. Om detta kan du läsa mer om under fliken Tarmhälsa. 

För mig är det viktigt att ge mina hundar det bästa liv de kan få. De ska inte behöva må dåligt eller ha ont i sina magar för att de äter fel. Därför utfodrar jag dem redan från de är valpar med råa kött- och inälvsprodukter samt en mindre del finrivna grönsaker, frukt och bär. De får också ett torrfoder utan vete/gluten eller stärkelserika produkter som majs och ris som bas. När den mesta maten är rå, får hundarna i sig näringen i dess ursprungliga form. Detta gäller även för viktiga matsmältningsenzymer och goda tarmbakterier som balanserar tarmen och stärker immunförsvaret. Vilket är en förutsättning för ett långt och friskt liv. Läs mer om den viktiga födan under fliken Kost.Om du är intresserad av en valp efter Bliss och Niilas är du välkommen att skicka ett meddelande och berätta om dig själv, din familj, dina intressen och det liv du vill att din Lundehund ska få tillsammans med dig. Valparna kostar 20.000 svenska kronor. När du köper en valp från oss får du med dig köpeavtal, registreringsbevis, ID-märkning, veterinärbesiktningsintyg, EU-pass och information om skötsel, utfordring, vaccinationer, avmaskning mm. Dessutom medföljer även färskfoder inför hemresan, 1 påse spannmålsfritt torrfoder, matskål, naturligt hundgodis, halsband, koppel, filt som luktar mamma, klosax, klotång, gosedjur, populära leksaker, renhorn samt Lundeboka.