Gillerts kennel

Norsk Lundehund

Valpar och valpplaner

Våra valpar från C-kullen är nu sålda. Närmaste planerade parning är i början av år 2022. Vi har däremot en fin hanhund/unghund som vi vill placera på foder eller sälja med avelsrätt till någon som bor i Norrbotten. 

Om du är intresserad av en valp från oss har jag några önskemål på dig. Det handlar om främst tre områden; naturnära miljöer, flockgemenskap samt naturlig utfodring. Lundehundar älskar att få vistas i naturen, de älskar att få dela sin tillvaro med andra, hundar såväl som med människor och de blir lyckliga när de får riktig mat. Om det låter viktigt för dig, är du välkommen att söka en valp från oss. Skicka ett meddelande och berätta om dig själv, din familj, dina intressen och det liv du vill att din Lundehund ska få tillsammans med dig.  

Valparna kostar 20.000 kronor, vilket en del uppfödare av Lundehund tycker är för mycket. Man vill att alla ska ha råd att köpa en Lundehund och att priserna ska hållas nere därav. Jag resonerar så här. De flesta renrasiga hundar av mindre typ säljs för 20.000 kronor idag. Att Lundehunden då skulle ha ett lägre pris, är inte relevant eftersom priset på hunden också är en värdemätare. Lundehunden är en unik ras och en alldeles speciell liten hund som också är svår att avla fram då de är så sällsynta och får så små kullar. Så därav håller jag fast vid priset 20.000 kronor. I Norge kostar de också runt 20.000 kronor när man räknar om den norska kronan till svenska kronor. 

Du kan också köpa en valp med avelsrätt eller bli fodervärd. Avelsrätt innebär att du betalar halva priset för valpen och i gengäld får jag låna tiken för en kull och hanhunden för tre kullar. Fodervärd innebär att du inte betalar något för valpen och att jag får låna tiken för två kullar och hanhunden för sex kullar. För att det ska fungera praktiskt, bör du bo i norra delen av Sverige. 

När du köper en valp från oss får du med dig köpeavtal, registreringsbevis, ID-märkning, veterinärbesiktningsintyg, EU-pass och information om skötsel, utfordring, vaccinationer, avmaskning mm. 

Dessutom medföljer även färskfoder inför hemresan, 1 påse spannmålsfritt torrfoder, matskål, naturligt hundgodis, halsband, koppel, filt som luktar mamma, klosax, klotång, gosedjur, populära leksaker, renhorn samt Lundeboka.