Gillerts kennel

Norsk Lundehund

Valpar 

Den Norska Lundehunden är en frisk ras. Många sjukdomar som drabbar andra raser är Lundehundarna förskonade ifrån. Däremot har den moderna spannmåls- och stärkelserika kosten lett till att vi fått alltfler sjuka hundar inom alla raser. Det handlar om kostrelaterade åkommor såsom klåda, allergier, pälsproblem, mag- och tarmsjukdomar, diabetes mm. Även genetiska sjukdomar har lättare att bryta ut med en kost som påfrestar matsmältningssystemet och försämrar immunförsvaret. Om de mag- och tarmproblem som kan drabba Lundehundar kan du läsa mer om under fliken Tarmhälsa. 

Den naturliga kosten för hundar är råa animaliska produkter. Studier har visat att hundar som helt eller delvis äter råa kött- och inälvsprodukter håller sig friskare. Det beror på att hundarnas matsmältningssystem är skapat för att äta animalisk föda och därför kan tillgodogöra sig näringen från detta bättre. Detta gäller även för viktiga matsmältningsenzymer och goda tarmbakterier vars uppgift är att balansera tarmen och stärka immunförsvaret, vilket är en förutsättning för ett långt och friskt liv. Studier har också visat att den råa födan ger hälsoeffekter på valpar redan i moderlivet samt att de blir friskare i vuxen ålder. Kosten är därför mycket viktig och vi hoppas att våra valpköpare vill dela detta intresse med oss så att vi kan hjälpa varandra att hålla rasen frisk och sund. Läs gärna mer om kostens betydelse och naturlig utfodring i fliken Kost. 

Om du är intresserad av en valp är du välkommen att skicka ett meddelande och berätta om dig själv, din familj, dina intressen och det liv du vill att din Lundehund ska få tillsammans med dig. Valparna kostar 20.000 svenska kronor. När du köper en valp från oss får du med dig köpeavtal, registreringsbevis, ID-märkning, veterinärbesiktningsintyg, EU-pass och information om skötsel, utfordring, vaccinationer, avmaskning mm. Dessutom medföljer även färskfoder inför hemresan, 1 påse spannmålsfritt torrfoder, matskål, naturligt hundgodis, halsband, koppel, filt som luktar mamma, klosax, klotång, gosedjur, populära leksaker, renhorn samt Lundeboka.